In januari van het nieuwe jaar gaat het eerste UniversiteitsForum van de UvA experimenteel van start. De loting voor het lidmaatschap vindt binnen enkele dagen plaats.

Het Universiteitsforum bestaat uit College en decanen, aangevuld met 61 leden uit de diverse geledingen in faculteiten en diensten. Per faculteit is er een plek voor een hoogleraar, een promovendus, een lid van de overige vaste wetenschappelijk staf, een lid van de overige tijdelijke wetenschappelijke staf, drie studenten (ACTA twee) en een lid van het ondersteunend- en beheerspersoneel (obp). Daaraan worden zes leden uit de diensten toegevoegd.

Wie kan worden ingeloot

Voor elk van deze plekken wordt geloot uit degenen die tot de betreffende geleding en faculteit (resp. de diensten) behoren en die minstens sinds 1 februari 2017 bij de UvA of het AMC (met AMR) zijn aangesteld of ingeschreven. Alleen voltijdsstudenten en medewerkers met een aanstelling van minimaal 19 uur loten mee. De loting vindt plaats op basis van het personeelssysteem en het studentensysteem (SIS). Je kunt ingeloot worden als je minstens sinds 1 februari 2017 in dienst bent van de UvA of het AMC (ongeacht in vaste of tijdelijke dienst) én een aanstelling hebt van minimaal 19 uur per week, of minstens sinds 1 februari 2017 staat ingeschreven als voltijdsstudent aan de UvA. Bij loting worden volgnummers 1-10 toegekend voor elke plaats in het Forum. De plaats gaat naar degene met het laagste volgnummer die de uitnodiging binnen de daarin genoemde termijn aanvaardt.

Houd je mailbox in de gaten

Medewerkers en studenten die zijn ingeloot voor een mogelijk lidmaatschap van het UniversiteitsForum, ontvangen hierover binnen enkele dagen een e-mail.

Zie ook de eerdere berichtgeving.