EN uva.nl

In januari van het nieuwe jaar gaat het UniversiteitsForum van de UvA van start. De loting voor het lidmaatschap heeft inmiddels plaatsgevonden en de leden zijn bekend.

Voor elk van de 61 beschikbare plaatsen is aan tien door loting aangewezen personen (op volgnummer) een uitnodiging gestuurd. De plaats is toegewezen aan degene met het laagste volgnummer die positief reageerde voor de sluiting van de procedure.

De leden

De benoemde medewerkers zijn: Jenny Batson, Lucinda Bertels, Janna Besamusca, Amieke Bouma, Mark Buijs, Rob Cornelisse, Patrick Decowski, Els Diekerhof, Willemijn van Dolen, Gaston Franssen, Marieke de Goede, Frank Groen, Anja van Heelsum, Rob Heemskerk, Geert van der Heijden, Gosia Herudzinska, Marie-Elise van den Hoek Ostende, Britt de Jong, Teresa Klerkx, Nynke Kruiderink, Christa-Maria Lerm-Hayes, Alexander Ly, Sandra Marshall, Margaret Oomen-Ronden, Carla Ribeiro, Anja Sommavilla, Maarten Soudijn, Rob Schwitters, Hagay Shemesz, Karin Venetis, Louis Vermeulen, Rian Verpalen, Philippe Versijp, Marij Veugelers, Harry van der Zijden en Cor Zonneveld.

De benoemde studenten zijn: Devrim Aslan, Lena Doppenberg, Marten Folkertsma, Boudewijn Greven, Allison Hatch, Elise Hoogerdijk, Nicolien Janssens, Lasse Liebrand, Daniëlla Maksimović, Tudor Maxim, Alex Moret, Katinka Rasch, Marel van Ruissen, Nina Salomons, Jülide Saricaoğlu, Yannick Stouthart en Daan Wierdsma.

Eén medewerker heeft na aanvankelijk positief gereageerd te hebben op de loting, uiteindelijk toch afgezien van een plaats. De volgende medewerker binnen die categorie is nu benaderd. Voor zeven plaatsen - twee voor promovendi, twee voor wetenschappelijk personeel in tijdelijke dienst, en drie voor studenten - heeft geen van de tien door loting aangewezen kandidaten aangegeven een benoeming in het Forum te aanvaarden. Deze plaatsen blijven, zoals is vastgesteld in het reglement, vacant.

Naast de bovenstaande vertegenwoordigers van medewerkers en studenten nemen de leden van het College van Bestuur, de decanen van de faculteiten, de diversity officer en de voorzitter van de Algemene Instellingsgebonden Ethische Commissie (AIEC) deel aan het UniversiteitsForum. In totaal gaat het Forum dan met 66 leden van start.

Het Universiteitsforum zal in 2018 drie keer in het openbaar bijeenkomen, voor het eerst op donderdag 25 januari.

Zie ook de eerdere berichtgeving