Nadat hij in januari al de Van der Schroeffpijs won, is Maarten Pieter Schinkel nu ook door studenten van UvA Economie en Bedrijfskunde verkozen tot faculteitswinnaar van de UvA Docent van het Jaar-prijs. Hij liet Maurice Koster en Alex Kuiper nipt achter zich.

Docent van het jaar 2017
EB Docent van het Jaar 2018: Maarten Pieter Schinkel
Maarten Pieter Schinkel (midden): Docent van het Jaar 2018 bij UvA Economie en Bedrijfskunde

Maarten Pieter Schinkel werd door studenten van de Facultaire Studentenraad en decaan Han van Dissel in het zonnetje gezet. ‘Zijn colleges zijn interessant, motiverend en duidelijk’ en ‘He is engaged with the topics addressed, creates interest with the subject and shows how it impacts our lives’, aldus twee van de studenten die gestemd hebben.

Maurice Koster en Alex Kuiper
Ook bloemen voor de tweede en derde plaats (Maurice Koster (l) en Alex Kuiper)

Over de Docent van het Jaar verkiezing

UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. Daarom organiseert de UvA elk jaar in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie de Docent van het Jaar verkiezing. Als faculteitswinnaar maakt Maarten Pieter Schinkel kans om tijdens de onderwijsdag op 31 mei 2018 uitgeroepen te worden tot UvA Docent van het Jaar.