Elias den Otter, docent van de opleiding Algemene Sociale Wetenschappen (ASW), is door studenten gekozen tot FMG Docent van het jaar. Voorafgaand aan een werkcollege werd hij door een aantal bestuursleden van de studievereniging Pegasus van ASW, Richard van der Wurff (directeur College of Social Sciences), Geertje Hulzebos (voorzitter van de Facultaire Studentenraad) en Beate Völker, opleidingsdirecteur ASW, verrast met taart en bloemen.

Elias den Otter FMG Docent van het Jaar
Richard van der Wurff feliciteert Elias den Otter (foto: Liesbeth Westerlaken)

Den Otter toonde zich verrast en verheugd: ‘Dit had ik niet verwacht’. Grappend: ‘Nu moet ik nog meer mijn best gaan doen.’ De aanwezige studenten lachten, en noemden zijn verkiezing “terecht”.
Bij hun nominatie konden de studenten ook aangeven met welke reden ze voor de betreffende docent hadden gekozen. Een greep uit deze opmerkingen: ‘Hij is gepassioneerd over de stof en weet dit adequaat over te brengen binnen een fijne sfeer’, ‘Hij heeft ontzettend veel over voor zijn studenten en kan daarnaast de werkgroep passend maken voor elke student’, ‘Elias is een betrokken docent die veel geeft om de persoonlijke ontwikkeling van zijn studenten’.

Elias den Otter FMG Docent van het Jaar
FMG Docent van het Jaar Elias den Otter ontvangt de bloemen uit handen van Beate Völker (foto: Liesbeth Westerlaken)

Patty Leijten tweede, Fam te Poel derde

Patty Leijten (Pedagogische en Onderwijswetenschappen) en Fam te Poel (Communicatiewetenschap) eindigden op de respectievelijke tweede en derde plaats. Zij ontvingen beiden een bos bloemen.

Verkiezing UvA Docent van het Jaar op 31 mei

Een jury bestaande uit studenten van alle faculteiten beoordeelt de faculteitswinnaars, om vervolgens de UvA Docent van het Jaar te kiezen. Tijdens de Onderwijsdag op 31 mei wordt deze winnaar bekendgemaakt.